на живо

Стабилен Димитров се класира за третия кръг в Париж

Българинът победи с 2:0 сета Ришар Гаске

Getty Images

Григор Димитров се класира за третия кръг на Мастърса в Париж. Най-добрият ни тенисист победи с 2:0 сета (6:4, 6:4) представителя на домакините Ришар Гаске. Срещата на централния корт в зала "Берси" продължи 1 час и 24 минути.

Така в опит за първи път да прескочи трети кръг в турнира, българинът ще се изправи срещу световния номер 14 Джон Иснър (САЩ). Мачът е утре, след 15 ч. българско време.

Григор и Иснър са се срещали два пъти до момента, като си делят по един успех. В последния им двубой - на Мастърса в Синсинати, хасковлията постигна чиста победа, а впоследствие триумфира в силната надпревара.

Срещата между Димитров и Гаске започна изключително равностойно, като и двамата печелеха без никакви затруднения подаванията си. При 5:4 Гришо стигна до първата си точка за пробив в сета. Той се възползва от възможността и поведе с 6:4.

Втората част също бе оспорвана, а при 3:2 българинът пропиля три шанса за пробив. Все пак при 5:4 сервисът на Гаске му изневери за втори път в двубоя за крайното 6:4.