на живо

Стамен Белчев: Подготовката ни е насочена към участие в евротурнирите (ВИДЕО)

"Трябват ни добри футболисти на всеки един пост", заяви наставникът на "червените"

Стамен Белчев: Подготовката ни е насочена към участие в евротурнирите (ВИДЕО)

Треньорът на ЦСКА Стамен Белчев не пожела да коментира евентуално участи на "червените" в евротурнирите, но разкри, че подготовката на тима от самото начало е била съобразена с международни мачове в състезанията на УЕФА.

Спортният арбитражен съд в Лозана заяви вчера (16 юни), че отборът е легитимен участник в Лига Европа, тъй като не съществува решение, което да спре тима да вземе участие в евротурнирите. Очаква се официалната позиция на УЕФА да бъде оповестена в понеделник.

"Не искам да коментирам. Когато има окончателно решение, ще излезем със съобщение в сайта. Надявам се, че ще бъдем готови за евротурнирите. Така правихме и програмата", каза той преди заминаването на тима за първия подготвителен лагер в Австрия.

"Още от утре започваме с контролните срещи. За 7 дни имаме 4 срещи. След като ги изиграем, ще имаме по-голяма яснота до колко сме си свършили работата. Ще съм доволен, ако нямаме контузии. Надявам се да покажем постоянство и да виждам играта, която показахме през пролетта", заяви Белчев.

Той разкри, че всеки добър футболист е добре дошъл в клуба.

"В този период трудно се привличат футболисти, но ако има добри ни трябват на всеки един пост. Надявам се по-лесно да протекат преговорите след съобщението за евротурнирите. Ще направим всичко възможно да бъдем готови за първия мач, ако играем в турнирите.