на живо

Стан Вавринка – личен треньор, готвач и... инфлуенсър

Какво прави швейцарецът, докато спазва препоръките за социална изолация?

Instagram

В условията на социална изолация, станали факт заради пандемията от коронавирус, тенисистът Стан Вавринка, също като останалите професионални спортисти в световен мащаб, се сблъсква с един непознат и различен ритъм на живот. А, именно да остане вкъщи, но и да поддържа форма за момента, в който отново ще се върне на корта.

ATP, ITF и WTA официално взеха съвместно решение да няма тенис турнири поне до 7 юни. Това означава, че тази година няма да има сезон на клей. До тогава ранкинг класацията ще бъде „замразена“.

Вавринка призова хората да си стоят вкъщи, за да може светът да се пребори с вирусната зараза по-бързо, но също така да тренират в домашни условия. Това е причината Стан даде началото на интересна идея, свързана с поддържането на  добро здраве, за да се справим по-лесно с необичайната ситуация. Самият той е готов да дава насоки кои упражнения ще свършат работа и кои не през следващите дни.

 „След като всички сме у дома, бих искал да сме активни заедно. Ще започна да публикувам видеа от кратки тренировки и малки предизвикателства през следващите седмици – такива, каквито всички ние можем да правим от домовете си (може би не точно това). Тренирайте, качете видео с #StayFitStan, а аз ще го публикувам на моята страница“, обясни Вавринка.

Инициативата на Вавринка вече намира широк положителен отзвук сред любителите на тениса, а и от колегите му в професионалния  тенис.

Едно от първите упражнения, които Стан сподели със своите последователи в социалните мрежи бе за баланс, а снимката получи интересно име – „Кадър на правителството, което в този момент се опитва да балансира с всички опции пред себе си.“ 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Live footage of the government trying to balance all their options #keepsmiling #toughtimes #toughdecisions #noteasy #stayhome #staysafe #sendinglove #love

Публикация, споделена от Stanislas Wawrinka (@stanwawrinka85) на

Любопитните коментари не закъсняха, като един от тях бе на неговия  колега – Анди Мъри, който сподели, че това упражнение за баланс, помага и когато отидете на някое място, на което няма модерна тоалетна.

Закачките между двамата започна още по-рано, когато швейцарският тенисист се обърна към своите последователи с въпрос какво правят по време на извънредното положение.

"Излязох да потичам - имах нужда от това. Вие какво правите в свободното си време?" - попита Стан.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Needed this run today! Feel so much better. What are you guys doing to feel better in these strange times ?? #StayHealthy #RunDay #StanTheMarathonMan #StaySafe

Публикация, споделена от Stanislas Wawrinka (@stanwawrinka85) на

"Шегувам се с хората в "Инстаграм", отговори Анди Мъри на Вавринка.

"Аз също обичам да правя това", пошегува се Вавринка.

Освен като „личен треньор“ на всеки един от своите последователи в социалните мрежи, Вавринка реши да се изяви и  като готвач. Снощи той сподели снимка как приготвя едно от любимите си традиционни италиански ястия - лазаня и пие вино. Може би в следващите дни би приел предизвикателството да споделя и повече готварски умения със своите фенове и да започне още по-любопитна инициатива.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Anyone in the mood to share this Stanley special lasagna ? ... over FaceTime of course #QuarantineDinner #SocialDistancing #StaySafe #ChefStan #StayHome

Публикация, споделена от Stanislas Wawrinka (@stanwawrinka85) на

Между тренировките вкъщи и вкусните гозби, Стан бе предизвикан от своя приятел  и колега – Гаел Монфис, да се разрови в детските си снимки, за да качи кадър от своето детство в социалните мрежи. Предизвикателството бе прието, а на свой Вавринка предизвика – Новак Джокович, Анди Мъри, Белинда Бенчич.

Преди всичко друго обаче, световният номер 17 призовава да продължаваме да се усмихваме широко, но... да си останем вкъщи!

bTV призовава: останете си вкъщи!