на живо

Стан Вавринка пропуска остатъка от сезона

Контузия в коляното вади световният номер 4 от корта

Getty Images

Номер 4 в световната ранглиста Стан Вавринка ще пропусне всички турнири до края на годината. Това обяви тенисистът в своя официален профил във "Фейсбук".

Причината е контузия в коляното, от която швейцарецът ще трябва да се възстановява, за да може да си осигури спортно дълголетие.

"Тъжен съм , но трябва да ви съобщя, че след разговор с щаба и с моя доктор, взех трудното решение да се подложа на медицинска интервенция на коляното. Това беше единственият правилен вариант, за да мога да се състезавам на високо ниво още дълги години.

Разочарован съм, но вече планирам своето възстановяване. Обичам този спорт и ще работя усилено, за да се завърна и да игра още много години. Искам да благодаря на всички фенове, които ми пращаха окуражителни съобщения през последните дни. Ще се видим през 2018 г.!", написа Вавринка. 

Олимпийският шампион от Пекин 2008 игра финал на "Ролан Гарос" по-рано през годината. От тогава обаче той изпитва болки в крака, а представянето му не е добро. 32-годишният Вавринка има 3 титли от Големия шлем, а за последно игра на "Уимбълдън", където беше отстранен от руснака Даниил Медведев. Тогава той взе медицинско прекъсване, за да сложи лед на коляното си.

Преди седмица бившият номер 1 Новак Джокович също обяви, че няма да участва в турнири до края на годината, заради здравословни проблеми.