на живо

Станимир Стоилов: Няма място за отстъпление (ВИДЕО)

"Противникът притежава повече класа", смята треньорът на "Левски"

Lap.bg

Станимир Стоилов е категоричен, че няма място за отстъпление и отборът трябва да играе така, както приляга на името "Левски". 

В неделя "сините" гостуват на ЦСКА в дербито на Първа лига. "Червените" са считани за фаворити, но Стоилов заяви, че тимът му се стреми само към победата. 

"Днес на тренировката ще направим опит да включим контузените в тренировъчния процес. Надявам се някои от тях да се възстановят. Ясно е, че ще преминем през такива моменти и трябва да се справим. Според мен тактиката, която трябва да търси "Левски" е тази, която отговаря на името. Трябва да играем нашия си футбол и стил. Всеки треньор иска да играе агресивно, но винаги хладният ум е плюс в такива мачове. Всеки мач трябва да правим минимални стъпки напред. Срещаме лидерите и трябва да видим какво е нашето състояние. Трябва да играем за победа и няма място за отстъпление", заяви треньорът на "сините" на пресконференцията преди мача.

"Няма явен фаворит. В последно време ни се случва да губим, тъй като противникът притежава повече класа. ЦСКА израсна в последните години, след като имаха участие в евротурнирите и може да си позволят по-скъпи играчи. В моята глава ние сме фаворити и трябва да го защитим на терена. В главата на всеки левскар е, че сме фаворити. Трябва да търсим нашата игра и да се стремим да победим", добави още той.

"В последните три мача виждам желание и характер от играчите ни. Утре трябва да вдигнем увереността и нивото си. Всички трябва да го покажем на терена. Който го покаже, ще спечели двубоя. Всичко се вижда на терена. Искам да го видя това".

"За нас ще бъде важно да спечелим за самочувствието на нашите футболисти. Винаги е добре да спечелиш дерби. Свикнахме с негативизма и дано сега нещата тръгнат в друга посока. На този етап не мога да кажа дали някой ще отпадне. Нови травми в отбора няма".

"Смятам, че трудно можем да се изненадаме. Ако си работил по-дълго с отбора си, може да направиш тактически уловки. Когато си работил 15 дни с тима си, няма как да направиш нещо повече. Искам да играем нашата си игра.", добави Стоилов.