на живо

Станимир Стоилов атакува групите на Шампионската лига пряко по RING

Още четири мача плейофите в турнира ще бъдат излъчени в каналите на bTV Media Group

Getty Images/Guliver Photos

Първата порция мачове от плейофите на Шампионската лига вече са в историята, а тимовете вече редят тактиката за реваншите след седмица. Така че идва ред на нови сблъсъци по европейските терени, които ще определят заслужилите да си съперничат с най-силните отбори.

В каналите на bTV Media Group ще ви покажем четири срещи от днешната програма, а всички те предвещават голове и зрелища. Българското присъствие също не липсва. Станимир Стоилов ще се опита да влезе в групите на Шампионска лига за втори път с казахския "Астана" и за трети в кариерата си, след като прати там "Левски" през 2006 г.

"Селтик" - "Астана", 21:00 ч., RING

Задачата на българският специалист изобщо няма да е лесна този път. На пътя му застава коравия тим на "Селтик". Станимир обаче има за какво да си връща. През миналата кампания именно шотландския тим отстрани "Астана" на същата фаза с общ резултат 3:2.

"Детелините" обаче са в подем след 6 победи, 1 равенство и нито една загуба във всички турнири.

Снимка: http://www.fca.kz

"Наполи" - "Ница", 21:00 ч., bTV Action

Безспорно един от най-чаканите мачове на този етап от кампанията. В Неапол все още помнят успешната миналогодишна кампания, когато тимът игра осминафинал в Шампионската лига. Сега "Наполи" отново ще се опита да брани и двата фронта - европейските турнири и Серия "А". Шампионатът в родината обаче тепърва стартира и всички сили за момента са насочени към победа над "Ница".

Снимка: Getty Images

Френският тим със сигурност няма да се даде без бой, особено след като успя да отстрани хегемона от близкото минало "Аякс" в третия предварителен кръг. Люсиен Фавре няма да може да разчита на Марио Балотели и Уесли Снайден, но това няма да попречи на възпитаниците му да се борят до последната секунда за добър резултат преди реванша.

"Олимпиакос" - "Риека", 21:45 ч., VOYO.BG

Срещата е сблъсък на коренно различни истории в Шампионската лига. "Олимпиакос" е решен да се завърне в групите на турнира, след като през миналия сезон се задоволи с участие само в четворките на Лига Европа. За целта гръцкият тим трябва да премине през непознатия "Риека".

Хърватите пък никога не са участвали в груповата фаза на най-силния международен европейски клубен турнир. Те играха в Лига Европа през сезони 2013/2014 и 2014/2015, но от тогава не могат да се похвалят с особени постижения.

"Истанбул" - "Севиля", 21:45 ч., VOYO.BG

Турският тим се промъкна между грандовете в юрната ни съседка и завърши на втора позиция в първенството, което му осигури дебют в европейските клубни турнири. В предишния кръг "Истанбул" се справи с "Брюж", а сега им предстои по-трудна задача.

След четири титли в Лига Европа, "Севиля" мечтае за успехи и в Шампионска лига, а често и ги постига. През миналата кампания испанският тим игра на осминафинал в надпреварата, но отпадна от "Лестър". Сега целта е една стъпка по-нагоре, но първо - победа над "Истанбул".