на живо

Станимир Стоилов: Държавата трябва да помага на всички клубове поравно (ВИДЕО)

"Консултациите не могат да минават без присъствието на левскари", заяви треньорът на "сините"

Треньорът на "Левски" Станимир Стоилов заяви, че държавата трябва да помага на всички футболни клубове поравно. Изказването му идва след позиция на ръководството заради обсъжданията между партиите преди евентуалното формиране на ново правителство. 

"Винаги мога да кажа мнение, когато става дума за футбол. Една държава трябва да се обърне с лице към спорт №1 в света. Както се помагаше за строителство на бази за школи, така трябва да се помогне и на клубовете, както сме и ние. Футболът не може да се развива без да има модерни стадиони. Индивидуалните консултации не ги приемам. Трябва да се помогне на водещите клубове. На нас и на ЦСКА. Държавата трябва да помогне за построяването на модерни стадиони. Не може да минават никакви консултации без присъствието на левскари. Трябва да се помага на всички. След като се помага на част от клубове, нормално е да се помогне и на двата водещи клуба. Надявам се да има консултации, а не празни приказки. В България трябва да се построят стадиони на живот и смърт", заяви Стоилов.

Снимка: Lap.bg

Утре (1 декември) "Левски" играе с "Царско село" в среща от 17-ия кръг на Първа лига. Специалистът разкри, че няма проблеми с контузени, освен Георги Миланов, който със сигурност няма да играе.

"„За нас е важно да продължаваме да подобряваме играта си във фаза защита. Във фаза атака трябва да започнем по-лека лека да подобряваме играта си. Не мисля, че "Левски" има проблем с вкарването на голове. По-лесно и по-бързо един отбор може да бъде обучен да играе във фаза защита", заяви той.

Снимка: Lap.bg

Мачът ще се играе без публика.

"Ще запазя достатъчно толерантност към всички клубове. За нас никога не е приятно, когато се играят мачове без публика. Аз винаги предпочитам да се играят мачовете пред публика", сподели треньорът.