на живо

Станимир Стоилов: "Левски" е полумъртъв финансово и полужив игрово

Треньорът на "сините" коментира тежката ситуация в клуба преди мача с "Берое"

Треньорът на "Левски" Станимир Стоилов заяви, че ситуацията във футболния клуб продължава да е тежка, а загубените дела срещу бившия наставник Петър Хубчев за неизплатени заплати в размер на 400 000 евро допълнително я утежняват. 

"Факт е, че сме загубили делата. Аз не мога точно да взема решение. Този проблем трябваше да бъде решен много преди да се загубят делата. Директорите са тук по тази задача, да не допускат такива казуси. В крайна сметка нашата отговорност е да не допускаме грешки на гърба на "Левски". Аз преди като гледах всеки един се занимаваше с едно, друг - с друго, трети - с трето. Както казах преди няколко дни, "Левски" е полумъртъв финансово и полужив игрово. Нашата задача, на мен, на Иво Ивков е точно такава – да решаваме такива казуси", заяви Стоилов преди гостуването на "Берое".

Снимка: Lap.bg

За мача в Стара Загора той си пожела бойно настроение в редиците.

"Надявам се да имаме бойно настроение. Ще се опитаме максимално да настроим футболистите в това, което ни предстои. Надявам се да проявят професионализъм и неделя след мача могат да мислят за почивка. Нямам колебания за състава. Имах колебания, че през седмицата не можехме да тренираме нормално заради метеорологичните условия. Наложи се да тренираме на изкуствения терен, което не е желателно, но не можем да се готвим за мача. Ясно е за отсъстващите играчи, пляс Краев, плюс Миланов. Другите на този етап са здрави", заяви той.

"Левски" е на седмо място в класирането в момента, докато "Берое" е осми, а разликата между двата тима е само една точка.

Снимка: Lap.bg