на живо

Станимир Стоилов: Щом носиш екипа на "Левски", трябва да можеш да носиш на напрежение

"Предстои важна седмица. Нямаме право на слаби мачове на "Герена", каза треньорът на "Левски"

Станимир Стоилов: Щом носиш екипа на "Левски", трябва да можеш да носиш на напрежение

Футболистите на "Левски" трябва да могат да понасят напрежението на големите дербита. В това е убеден треньорът Станимир Стоилов.

За "сините" предстоят два мача през седмицата - със "Септември" София от четвъртфиналите за Купата на България на 2 март и срещу ЦСКА на 6 март.

Снимка: Lap.bg

"За мен седмицата наистина е важна. Приоритет е двубоят със "Септември" за Купата. Имаме задача за Купата, която трябва де се постараем да изпълним. "Левски" не може да си позволи разсеяност пред нашите фенове. Трябва всеки мач да виждаме концентриран "Левски". Нямаме право да правим слаби мачове на "Георги Аспарухов" специално. "Септември" е млад отбор с амбиции. Нормално е да очакваме победа за нашия отбор", започна традиционното си изказване преди мача. 

"Дай Боже да е пълен стадионът, ще бъдем радостни. Играхме вече пред пълен стадион, играха младите, но няма как "Левски" да съществува, ако този млад отбор не мине през фаза напрежение. След като искаш да носиш екипа на "Левски", трябва да можеш да носиш напрежението на плещите си. Не искам да чувам оправдания с напрежението. Да имаш собствени фенове и да се притесняваш. Аз достатъчно съм им казал на феновете. Достатъчно правят те за клуба, даже виждате, че няма нужда да ги призоваваме. Те са най-големият ни спонсор и поддръжник, естествено с другия ни спонсор "Палмс Бет". Надявам се да продължат да идват на стадиона и да поддържат "Левски", каза още той.

Стоилов се надява в мача със "Септември" дебют за "сините" да направи последното попълнение - Илиян Стефанов.

Снимка: Lap.bg

"Може да играе изключително в атакуващи позиции, според мен е най-силен зад нападателя. С оглед на това, че е юноша на Левски мисля, че аклиматизацията му трябва да е максимално кратка. Ако няма спънки, които се опитват да ни правят документално, утре ще играе. Георги Миланов напредва във възстановяването си. Във всички положения ще играе в мача, за да може да се върне във форма. Ще видим колко ще издържи на терена. Време е да влиза да играе и да показва на хората това, заради което го посрещат с аплодисменти", каза Стоилов.