на живо

Станимир Стоилов: Първото полувреме беше еталон за "Левски" (ВИДЕО)

"Днес се доближихме до стила, който приляга на клуба"

Треньорът на "Левски" Станимир Стоилов не скри задоволството си от представянето на играчите при успеха с 2:0 над "Ботев" Пловдив, изкачил "сините" до Топ 6 в Първа лига. Според наставника показаното преди почивката е еталон за "Левски".

"Може би най-доброто първо полувреме, което сме изигравали. То беше еталон за "Левски". Липсваше ни това да отбележим гол, но имаше агресия, желание. Най-важно беше как ще играят атакуващите ни футболисти в защита. Те се справиха добре и точно с това изненадахме "Ботев". Трудни минути имахме в началото на втората част. Можехме все пак да вкараме още 1-2 гола и с това да приключим интригата още през първото полувреме, както се казва в стила "Левски", започна Стоилов.

Снимка: Lap.bg

"Не смея да погледна класирането от доста време, с оглед на това какви бяха предишните ни резултати. Но днес се доближихме до стила, който приляга на "Левски". Това е отборът на народа, не трябва да се плашим, а да защитаваме фланелката. "Георги Аспарухов" е стадион, на който привържениците идват с радост и ние не трябва да ги разочароваме, особено след последните тежки години. Привържениците заслужават да прекарат спокойно коледните празници."

"За една седмица изиграхме три мача и видяхте, че без особено много размествания играчите показаха добро темпо. 80 минути бяха в много добър ритъм. Сега вече имаме спокойствие, че нямаме физически проблеми и правим смени в края на мачовете... Надявам се да не сме запразнили след тази победа, защото ни чака тежък мач срещу "Берое" след 7 дни.", коментира треньорът на "сините".

Снимка: Lap.bg