на живо

Станимир Стоилов: Съжалявам, че утре дербито не е между първия и втория

"Нойзи първо да оправи финансовите неразбории, после да предлага", заяви треньорът на "Левски"

Станимир Стоилов: Съжалявам, че утре дербито не е между първия и втория

Футболният "Левски" не е в борбата за титлата, но това няма да се отрази на заряда на дербито с ЦСКА, което ще се изиграе на 6 март. В това е убеден треньорът на "сините" Станимир Стоилов, който проведе традиционната си пресконференция преди мачовете. 

"Дали ще реши титлата утрешният мач, не ни интересува. Те да си решават проблемите и по-добрият да стане шампион. Съжалявам, че утрешният мач не е между първия и втория. Не ми се искаше да влизам в конкретика. Смятам, че свършеното дотук успяхме "Левски" като отбор да не бъде под угрозата на загуби. "Левски" се научи да побеждава средните отбори. Издигнахме се до нивото на първите два. Следващата стъпка е да се преборим с първите два. С другите изравнихме нивото си на терена. Тука треперихме и отборите от последната четворка, а сега можем спокойно да се надиграваме с топ 6. Време е да покажем, че можем да се борим и с първата двойка", заяви той и добави:

Снимка: Lap.bg

"Моето най-голямо желание е да продължим да държим искрата на "Левски" запалена. Най-лесно става с победи. Най-видими са нещата на терена. С хилядите перипетии, напредваме игрово. Вярвам, че на 100% всеки от тях осъзнава важността на точно тази игра. Говорим за чест и достойнство. Именно това трябва да покажат утре футболистите на терена"

В момента борбата за първото място е между лидера "Лудогорец" и ЦСКА, а "Левски" е на пета позиция. 

Снимка: Lap.bg

Стоилов заяви, че очаква "сините" привърженици да са повече на националния стадион "Васил Левски".

"Не ми се налага да призовавам нашите привърженици. За мен е ясно, че ще са на стадиона. Важно е отборът да отговори на нивото на нашите привърженици. Не е новост нашите привърженици да са повече. Футболистите трябва да си оставят и душата и сърцето, да играят на максимума на възможностите. Ако отговорят на етикета "Левски", и да загубим, привържениците ще са доволни", каза той.

Той коментира и предложението на бившия член на Управителния съвет на клуба Ивайло Цветков - Нойзи, футболистите на тима да излязат със сини фланелки и жълти гащета, демонстрирайки подкрепа към Украйна.

"Никой не ми е предлагал да играем с жълти гащета и чорапи, не вярвам Нойзи да предлага и да решава нещо. Видях доста натрупани нещица. Първо тях да оправят – финансовите неразбории, които им плащаме в момента. Той беше в Управителния съвет. Да остави предложенията за друг", заяви Стоилов.

Снимка: Lap.bg

"Още през есента под никаква форма не изпитвахме страх или респект от противника. Готвихме си нашата игра. Да играем горд, левскарски футбол. Последния мач не бях доволен доста от представянето. Надявам се да го изчистим това и да се представим изцяло в духа на Левски. В тези мачове няма фаворити. Важно е да видим на какво ниво сме стигнали. Надявам се моите футболисти да оставят сърце и душа на терена и да зарадваме феновете с една победа", каза още той.