на живо

Станимира Петрова: Ще стъпя на върха, ако покажа това, което мога (ВИДЕО)

Многократната европейска и световна шампионка е сред тримата ни боксьори, които заминават за Токио

Станимира Петрова: Ще стъпя на върха, ако покажа това, което мога (ВИДЕО)

Многократната европейска и световна шампионка Станимира Петрова е сред тримата ни боксьори, които заминават за Токио. Освен нея на Игрите в японската столица ще ни представят Даниел Асенов и Стойка Кръстева.

Станимира Петрова ще започне първа от родните боксьори, а жребият ще стане ясен на 22 юли. 

"Почти съм готова с багажа, имаме доста тестове, малко по-сложно е заради пандемията, но освен ръкавиците и нещата за бокс нищо друго няма да нося", заяви с усмивка Петрова в студиото на предаването "Тази сутрин" по bTV.

Тя разкри, че сега се чувства доста по-добре в категория до 57 кг. На Игрите в Рио де Жанейро Петрова се боксираше в по-ниската категория до 51 кг.

"Сега не се налага да свалям килограми. Тогава 57 не беше олимпийска категория, а много исках да участвам", каза тя и добави, че не съжалява за лишенията, които е трябвало да направи, за да участва в Бразилия.

Неин личен треньор е Петър Лесов - най-младият олимпийски шампион в историята на България. Той триумфира в Москва 1980, когато е едва на 19 години, и се надява да й бъде на късмет.

Станимира разкри, че той й дава ценни съвети и вярва, че ако тя покаже това, което може, ще успее да се качи на най-високия връх.

Петрова е сънувала световната титла преди да я спечели и се надява друг неин сън също да се окаже пророчески. "Преди Рио сънувах нещо, но май ще е за тази олимпиада. Нека мине и ще разкажа какъв е бил сънят", добави тя.

Вижте повече във видеото.