на живо

Станислав Чакъров - най-добрият български футболист във виртуалното пространство (ВИДЕО)

Родният представител води преговори с европейски гранд

bTV

Българин е на път да подпише професионален договор с европейски футболен гранд! Въпреки че в последните години спортните успехи на страната ни намаляват, Станислав Чакъров успява да впечатли специалистите. Но не тези на зеления терен, а онези пред компютърните екрани. 

Виртуалният футбол се е превърнал в професия за Станислав, след като на шега се записва за националния шампионат и изненадващо го печели. Следва поредица от впечатляващи успехи с джойстик в ръка. 

Снимка: bTV

Днес той има зад гърба си две световни първенства, като на последното се класира 10-ти. И въобще не си мислете, че виртуалният футбол е лесен! За да достигне до финалите, Станислав трябва да се пребори с конкуренцията на 2 милиона и половина души от цял свят.

Доброто представяне на българина му помага да сбъдне мечтите си, а именно среща с идолите си на терена.

Снимка: bTV

"Избраха ме да играя на един турнир с Раул Албиол, на него му беше много интересно. Истинският Роналдо също беше гост на едно от състезанията, а световният шампион с Германия Кристоф Крамер ми подари фланелка", разказа пред Иван Боянов Станислав.

Снимка: bTV

Освен това виртуалният футбол вече се е превърнал в негова професия, а европейски грандове се надпреварват за неговия подпис.

"Дават заплати от по 5-6 хил. евро. В момента и аз водя преговори", радва се българинът.

В реалния живот Станислав е почитател на "Левски" и е категоричен, че геймърите водят нормален живот, противно на всеобщите разбирания. Той обича да ходи на фитнес и да излиза с приятели.

А каква е следващата стъпка в кариерата му? Спечелването на световния шампионат, естествено!