на живо

Станислав Генчев: Представянето не отговаря на амбициите и нивото ни

"Лудогорец" отпадна от Лига Европа без нито една точка в актива си

Станислав Генчев: Представянето не отговаря на амбициите и нивото ни

Треньорът на "Лудогорец" Станислав Генчев заяви, че представянето на неговите футболисти в Лига Европа не отговаря на амбициите и възможностите на терена. 

"Орлите" загубиха и последния си мач от груповата фаза на турнира - срещу ЛАСК Линц с 1:3. Така те остават с 0 точки и отпадат от надпреварата.

"Всички сме изключително разочаровани, че по такъв начин завършваме кампанията тази година. Не сме спечелили нито една точка и това не отговаря нито на амбициите на клуба, нито на нивото, което имаме. Специално за мача, мота да кажа, че изиграхме изключително слабо първо полувреме. Второто полувреме започна много добре за нас, успяхме да поведем в резултата, да създадем две опасни контраатаки. Много бързо рухнахме след изравнителния гол. Трябваше да продължим по същия начин, по който започнахме второто полувреме. След изравнителния гол дадохме инициативата на противника. До край на мача не успяхме да намерим себе си", анализира Генчев.

Специалистът застана начело на тима за втори път през октомври, като той продължава да е временен вариант за наставник.

Снимка: Lap.bg

"Има много неща, върху които трябва да се работи. При положение, че от 6 мача не сме спечелили точка, трябва да работим във всички аспекти на играта", каза Генчев.

"От тук нататък имаме да изиграем 3 мача в Първа лига. Изключително важно е да ги спечелим и трите. Амбициите на "Лудогорец" са да станем шампиони и да спечелим Купата на България. Трябва да се направи по-сериозен анализ на представянето ни през тази кампания. Отговорността е на всички - треньорите, футболистите. Съжаляваме за представянето ни през цялата година, защото отборът може много повече и съжалявам, че не го показа в мачовете", допълни той. 

До края 2020 г. "орлите" трябва да се изправят срещу "Черно море", "Арда" и "Ботев" Пловдив.