на живо

Станислав Генчев: Всеки един отбор има шанс да сe класира напред (ВИДЕО)

"Адаптираме се към новите мерки", заяви треньорът на "Лудогорец"

Станислав Генчев: Всеки един отбор има шанс да сe класира напред (ВИДЕО)

Треньорът на "Лудогорец" Станислав Генчев гледа с оптимизъм към мача на тима срещу ЛАСК Линц от втория кръг на груповата фаза на Лига Европа. Срещата може да гледате пряко по bTV Action от 19:30 ч.

"Орлите" излизат срещу австрийски съперник в европейските клубни турнири за първи път в историята си и след като записаха загуба с 1:2 от "Антверпен" в първия кръг. Това доведе до уволнението на треньора Павел Върба, а на негово място се завърна Генчев.

"За всеки един футболист и треньор е вълнуващо да участва в груповата фаза на Лига Европа. Един хубав мач, но действително много важен след загубата в първия кръг от "Антверпен" вкъщи, съответно и загубата на ЛАСК от "Тотнъм". Всеки един от нас ще иска да спечели трите точки, за да може да остане в борбата за класиране в следващата фаза. Ако приемем, че "Тотнъм" е фаворит в нашата група, всеки един от останалите три отбора има шанс да се класира. Много важно е във всеки един мач как се подхожда, каква е моментната форма, за да може да се печелят точки. Надявам се и вярвам, че имаме сили да продължим", оптимист е той.

Снимка: Lap.bg

Генчев ще трябва да окомплектова отбора си срещу ЛАСК без контузените Ихинио Марин, Кирил Десподов и Клаудио Кешерю.

"Неприятно е, когато отсъстват водещи футболисти, но ние за това имаме достатъчно играчи в нашия отбор, които притежават нужните качества и класа. Не случайно са при нас. За да могат в един момент да заместят напусналите и да докажат, че заслужено са били избрани при нас", категоричен е той.

Генчев заяви, че отборът все още се адаптира към новия начин на провеждане на мачове - без публика и с ограничения заради пандемията от коронавирус.

"Трудно е - както в живота, така и в спорта. Всички се адаптираме. Това е нещо ново - да играем без публика, да приемаме нетипични мерки, дистанцията, да не можем да тренираме нормално. Отделно календарът е доста сгъстен, на всеки 3 дни играем мачове, няма време за почивка... Може би това е и една от причините за контузии не само в "Лудогорец". Виждате, че по цял свят това е доста често срещано. Прекалено голямо натоварване психическо върху треньори, футболисти. Нова ситуация, но се адаптираме", заяви той.

Гледайте ЛАСК - "Лудогорец" пряко по bTV Action от 19:30 ч.