на живо

Станислав Иванов отива в бившия тим на Христо Стоичков

Младият футболист на "Левски" беше изпаднал в немилост на стадион "Георги Аспарухов"

levski.bg

21-годишният футболист на "Левски" Станислав Иванов ще облече фланелката на американския "Чикаго Файър". Това обявиха "сините" на своя официален сайт.

Иванов ще стане част от тима отвъд Океана от 1 януари 2021 г. Той първо трябва да премине медицински тестове и да получи виза.

Договорът на играча е до 2023 г. с опция за удължаване с още 12 месеца.

Снимка: Lap.bg

"Чикаго Файър" е бившият клуб на родната футболна легенда Христо Стоичков. Той игра за тима в края на кариерата си - от 2001 до 2003 г., като взе участие в 57 мача и вкара 23 гола.

Станислав Иванов е футболист от школата на "Левски". В последните години той се наложи като титуляр в тима, но в началото на настоящия сазон все по-често не попадаше в групата за мачовете. Според появилите се информации, причината е в неговото нежелание да осъществи трансфер в тим от Втора Бундеслига. 

Снимка: Lap.bg

Иванов игра в последния мач на "сините" - загубата с 1:2 от "Берое", а преди това пропусна 4 срещи, като последно беше титуляр при победата с 2:1 над "Етър" на 13 септември.

За "Левски" Станислав Иванов има 86 мача, в които е вкарал 13 гола.

Снимка: Lap.bg

Договорът му изтича в края на сезон 2020/2021, като "сините" вероятно ще получат пари по трансфера. Такива сделки са важни за тима от стадион "Георги Аспарухов", тъй като клубът е в тежка финансова криза от началото на 2020 г., когато се оттегли основният спонсор - компания за лотарийни игри, собственост на бизнесмена с няколко обвинения от българската прокуратура Васил Божков.