на живо

Старт на 5 юли в Австрия - целта на "Формула 1"

18 старта може да се състоят до края на годината

Getty Images

Сезонът във Формула 1 може да стартира в Австрия. Състезанието там трябва да се проведе от 3 до 5 юли. Това е целта на организаторите, разкри председателят и главен изпълнителен директор Чейс Кери.

По-рано през деня стана ясно, че Гран при на Франция няма да се състои, но от Формула 1 са по-скоро оптимисти, че през лятото ще можем да наблюдаваме съперничеството между най-бързите пилоти и болиди.

"Целта ни е да се състезаваме в Европа през юли, август и началото на септември с първи старт в Австрия през уикенда 3-5 юли. През септември, октомври и ноември планираме да сме в Азия и Америките, приключвайки сезона в Близкия изток през декември, като Бахрейн идва преди традиционния финал в Абу Даби, тоест между 15 и 18 състезания. Ще публикуваме финализирания календар възможно най-скоро.", се казва в позиция на Кери, публикувана на официалния сайт на "Формула 1".

Най-вероятно първите стартове от сезона ще се проведат без публика.

"Очакваме първите надпревари да са без фенове, но се надяваме те да се завърнат на събитията ни с напредване на програмата. Все още имаме множество процедурни въпроси за отборите и останалите ни партньори. Как да се влиза и работи във всяка страна? Здравето и безопасността на всички участници продължава да е приоритет номер 1. Ще дадем зелена светлина само тогава, когато сме сигурни, че всичко ще е наред", се казва още в съобщението.

Сезон 2020 във Формула 1 трябваше да стартира в средата на март в Австралия. Ден преди надпреварата обаче бяха регистрирани случаи на коронавирус в тимовете. 

Първоначално сезонът трябваше да се състои от 22 старта. За сега е ясно, че надпреварите в Австралия, Монако и Франция няма да се проведат.

bTV призовава: останете си вкъщи!

Тагове:

Формула 1