на живо

Стартът на европейските грандове в Лига Европа в каналите на bTV Media Group

4 мача ще може да гледате пряко по bTV Action и RING днес

Сезонът в Шампионската лига вече започна и първите резултати са факт, за това погледите се насочват към втората по сила европейска международна клубна надпревара - Лига Европа. 

По традиция, bTV Media Group ще ви покаже най-интересните срещи на грандовете, които ще се борят за красивия трофей и са сред основните фаворити за спечелването му.

Футболната програма в каналите ще започне в 19:45 ч. По bTV Action "Олимпик" Марсилия ще мери сили в "Айнтрахт" Франкфурт у дома. Френският гранд изглежда като голям фаворит. Първият победител в Шампионската лига (1993 г.) не успя да спечели трофея през миналия сезон, след като загуби на финала от "Атлетико" Мадрид. Сега обаче походът започва със среща с непознат съперник, който обаче държи във витрината си последната купа на Германия.

Снимка: Reuters

"Лацио" и "Аполон" Лимасол ще се изправят един срещу друг пряко в ефира на RING също в 19:45 ч. През сезон 2013/2014 двата тима се срещнаха в групите на Лига Европа, а считаните за фаворит римски "орли" победиха трудно у дома с 2:1, след равенство 0:0 в Кипър.

Късните мачове ще започнат в 22:00 ч., а два гранда ще трябва да докажат, че не са подценили на пръв поглед лесните си съперници.

"Арсенал" ще започне живота си след Арсен Венгер в Европа, посрещайки "Ворскла". Украинският клуб от Полтава ще направи всичко възможно да вгорчи дебюта на Унай Емери в Лига Европа като мениджър на "артилеристите". Футболистите на английския гранд пък ще трябва да доказват, че подобни незначителни препятствия не са проблем. Развоят - по bTV Action.

Снимка: Reuters

По RING едно момче с българска кръв се изправя срещу "Милан". След хиляди перипетии "росонерите" заеха мястото си в европейските турнири. Първият им съперник обаче е неразгадаем за цяла Европа - люксембургският дебютант "Дюделанж". Самото присъствие на отбора в надпреварата е подвиг за момчетата, сред които е и българинът Едисон Йорданов. А като допълнение към приказката, първият съперник е мечтан.

Тагове:

Лига Европа