на живо

"Шанс за всеки": Как спортът може да предотврати зависимостите сред младежите (ВИДЕО)

Кампанията е организирана от Мариета Дукова, треньорка на "златното момиче" на България Симона Пейчева

"Шанс за всеки": Как спортът може да предотврати зависимостите сред младежите (ВИДЕО)

От утре стартира инициативата "Шанс за всеки", която цели чрез спорта да предотврати зависимости сред младежите и да възпита здравословни навици.

Кампанията е организирана от Мариета Дукова, треньорка на "златното момиче" на България Симона Пейчева. Задача номер 1 на екипа е да разпространи масовия гимнастически спорт и така да държи деца и подрастващи далеч от проблемите на тийнейджърството.

Биляна Йотовска ще образова участниците как да се хранят правилно, а Невяна Владинова ще допринесе с опит и практически напътствия.

Снимка: Lap.bg

"Инициативата "Шанс за всеки" има за цел да обучи младите хора, да ги запознае с лошите зависимости, с които могат да се сблъскат през живота си, и да ги насърчи да спортуват. Всички ние, които участваме в този проект, вярваме, че спортът е един добър шанс за всеки да се развие по най-добрия начин чисто човешки. Няма нужда всички да станат световни шампиони и да се състезават на световно ниво, но има нужда всеки да води здравословен начин на живот и вярваме всички ние, че спортът е един от най-добрите начини за това.", коментира Владинова.

"Мисля, че мога да бъда полезна чрез опита си, който имам. Аз самата се спасих със спорта, тъй като все пак от 11-годишна живея сама в София, имах възможността да поема по всякакъв път, да "залитна" към лоши неща, но вярвам, че спортът ме спаси... треньорите ми, обкръжението ми помогнаха да се изградя като, надявам се, стойностна личност и да бъда добър пример, така че с него искам да помогна на младежите в тези градове.", добави тя.