на живо

Стефан Генов: В "Пирин" се държаха нечовешки (ГАЛЕРИЯ и ВИДЕО)

Отборът на ЦСКА замина на тренировъчен лагер в Испания

Неизплатени заплати и конфликт с феновете са причините, заради които Стефан Генов напусна треньорския пост в "Пирин" Благоевград и стана помощник на наставника на ЦСКА Стамен Белчев. Това обяви самият той при заминаването на „червените" за тренировъчния лагер в Испания.

"Нека ръководствата на двата тима да се разберат. Не е приятно, че напуснах няколко дни преди подготовката, но по-добре така, за да могат да се вземат необходимите мерки, да се направят стъпки за привличането на нов треньор", коментира Генов.

"Имаше много голямо забавяне на заплати. Видяхте в каква обстановка работех, все пак това бяха едни доста нечовешки отношения", допълни новият помощник треньор на ЦСКА.

Наставникът на "червените" Стамен Белчев сподели, че до края на зимния трансферен прозорец се очакват две нови попълнения. До момента в ЦСКА няма нов играч, а договорите си с тима разтрогнаха бившият капитан Борис Галчев, вратарят Анатоли Господинов и защитникът Лазар Марин.

"Надявам се да привлечем най-малко двама нови нападатели до края на подготовката. Трябва да сме сигурни в играчите, които ще вземем и те да ни вършат работа", заяви Белчев.

В Испания ЦСКА ще изиграе пет контроли, а до момента са известни 4 от съперниците. Това са отборите на "Локомотив" Москва, "Чонгкинг Лифан", "Рубин" Казан и "Динамо" Киев. Лагерът ще продължи 23 дни.  

"Основната цел е да направим една добра подготовка, да запазим постоянство в играта и да се върнем готови за началото на първенството", допълни старши треньорът на "червените".