на живо

Стефан Христов в болница след падане по трасето на колоездачите

Все още няма яснота колко сериозно е пострадал

Българският представител в колоезденето на олимпийските игри в Рио Стефан Христов бе транспортиран в болница, след като падна по време на шосейното бягане. 

„Все още нямаме пълна информация как точно е станал инцидентът. Аз съм на финала и сега докарват велосипеда на Стефан. Според каралия след него сърбин Христов и изхвърчал от трасето и се е ударил в страни от пътя, най-вероятно в дърво, после е отхвръкнал извън шосето и е паднал странично. Имал е наранявания на бедрото и в кръста, дано не са сериозни, главата не е засегната. Имал е кръв по него, дано да е била само от охлузвания", разказа треньорът му Тодор Колев.

"Всичко е по разказа на очевидци. Веднага е бил качен на линейка и транспортиран до болницата. Очаквам новини за състоянието му. Все още нямам информация кога точно се е случило това, след като докарат велосипеда ще видя по километража", допълни Колев.

"Имам готовност веднага да бъда при състезателя, но процедурите тук са сложни и изискват първо да бъдем известени от болницата,“ заяви лекарят на българската делегация д-р Стругаров.

Междувременно състезанието и олимпийския медал в колоезденето спечели белгиецът Грег ван Авермает. Втори остана Якоб Фуглсанг от Дания, а с бронз се окичи Рафал Майка от Полша.