на живо

Стефанов: Ерджан лично е ударил Виячки. Да качат свидетелите на детектор!

Всичко е започнало след изказването на Илиан Илиев, твърди президентът на "Славия"

Стефанов: Ерджан лично е ударил Виячки. Да качат свидетелите на детектор!

Президентът на "Славия" Венцеслав Стефанов разказа пред bTV своята версия за спречкването след нулевото равенство между неговия тим и "Черно море" във Варна. Двата отбора направиха груб мач, който завърши без отбелязан гол, а напрежението ескалира в тунела.

Според Стефанов, председателят на борда на директорите на "Черно море" - Ерджан Шабан, е ударил футболиста Емил Виячки, а представители на домакините са нахлули в съблекалнята на "Славия" след мача.

"Това, което ми казаха моите футболисти, треньорът и администраторът е, че след мача голяма група... не мога да ги нарека привърженици, а са по-скоро меко казано нарушители на обществения ред, са влезли и са започнали да малтретират състезателите. Този Ерджан, директор ли е, какъв е, лично е ударил Виячки, дърпал е администратора. Просто безобразие! Просто ужасно поведение! Час и половина отборът не може да напусне стадиона. Грозни, грозни сцени. Не мога да разбера как е допустимо в съблекалните да влизат външни лица и да малтретират футболистите на "Славия" служебни лица от отбора-домакин. От 26 години, откакто аз съм във футбола, не се е случвало никога. Един път Порточанов вади пистолет, сега това е вторият случай, в който се случва подобно нещо. В съблекалнята на "Славия" Ерджан удря Виячки, дърпат го. Тълпа от някакви хора, какви са - служебни лица на "Черно море" или случайни... Къде е полицията? Как може такова нещо? Такива ексцесии никога не са се случвали.", заяви Стефанов. 

Снимка: Lap.bg

Той заяви, че не е търсил контакт с ръководството на "Черно море" и предложи свидетелите да бъдат подложени на детектор на лъжата, правейки препратка към миналия сезон, когато варненци освободиха част от футболистите си заради незадоволителни резултати при същия тест.

"Смятам, че няма нужда да установявам контакт, след като те не могат да си контролират собствените хора и привърженици. Този Ерджан трябва да бъде изхвърлен от футбола изобщо! Каква работи има той да бие и да удря противникови състезатели? Какъв е той? С какво право? Сигурен съм, че, ако искаме записи от камерите, тези неща ще бъдат изтрити. Но има свидетели и хора, които могат да потвърдят. Ако искат и тях да ги качат на детектора на лъжата, барабар с Ерджан", каза собственикът на "Славия".

Според него напрежението се е покачило след критиките на треньора на Илиан Илиев към съдията и футболистите на гостите.

"Загорчич ми се обади и каза: "Шефе, такова нещо не съм виждал никога в живота си! Тълпа озверели хора искат, скачат, да навлизат вътре и така нататък. И това всичко след приказките на Илиан Илиев. То бива реване, бива реване, но той като не може да победи, почва да търси вината и в извънземните. Това вече надмина всякакви граници! "Не било футбол, не било...". Ами като играеш, така ще играят срещу теб", завърши Стефанов.