на живо

Стефанов: Нека първо хванем рибата, а после да сложим тигана (ВИДЕО)

Босът иска да се върне старият боен дух на "белите"

Президентът на "Славия" Венцеслав Стефанов е оптимист преди старта на зимната подготовката на тима. Трима нови се присъединиха към "белите" - Петър Вуцов, който е син на Велислав Вуцов, Ерол Дост и Костадин Велков, за последно играл в Германия.

На пресконференцията за началото на подготовката Стефанов заяви, че трябва да се върне старият боен дух на "белите". В момента той не желае да мисли за ново участие на тима в Европа през класиране чрез втората осмица, защото "е хубаво да хванеш рибата и после да сложиш тигана".

Снимка: Lap.bg

"Искам да видя такъв отбор, какъвто видях през пролетния полусезон на миналата година. Основно трябва да се промени характерът на футболистите, да се върне старият боен дух, футболистите да мислят само за победа, да изпълняват тактическите указания на треньорите, да бъдат дисциплинирани.", добави босът.

"Имайки предвид какво качество има в "Славия", убеден съм, че пролетният дял ще бъде много по-успешен. Не бива да говорим предварително. Вероятно ще има още нови и вероятно с някои ще се разделим. Селекцията е процес, на който не можем да кажем стоп."

"Дайте да си свършим работата, а после ще говорим за европейското участие. Хубаво е да хванеш рибата и после да сложиш тигана. Иначе ще си останеш с тигана", каза още Стефанов.