на живо

Стефанов: Честни сме! Готов съм да пратя всички на детектор на лъжата (ВИДЕО)

Залагам си главата, че в "Славия" няма нередности, заяви босът на "белите"

Стефанов: Честни сме! Готов съм да пратя всички на детектор на лъжата (ВИДЕО)

Президентът на "Славия" Венцеслав Стефанов се ядоса на спекулациите, че има нещо нередно в драматичната победа на '"Септември" над "Славия" с 3:2. Футболистите на Христо Арангелов изоставаха с 0:2, но стигнаха до успеха с 3:2 с гол в 90-ата минута.

След срещата босът на "белите" заяви, че нито един футболист на тима не е играл симулативно и каза, че е готов да подложи всичките играчи на детектор на лъжата, ако се докаже, че има неестествено количество залози за въпросния мач на "Васил Левски".

"Не мога да позная отбора ми. Не мога да ви кажа какво става. 100% знам, че няма никакви нечестни и нередовни работи. Не може да имаш 15 точки аванс и да можеш да изпаднеш. Форматът е безумен, но не е оправдание. Можехме да водим с три-четири гола", започна Стефанов.

"Слушам и виждам какво се говори, но човек, който разбира от футбол може да си направи изводи, че тук нещата не са свързани с такива работи. Сега контрата остава във мен".

"Най-лесно е да се провери в буукмейкърските къщи дали има залози, дали има повишение на залозите и тем подобни неща. Ако няма такова нещо, би трябвало да си върнете думите назад и да ми се извините. Ако има нещо подобно, тогава можем да търсим дали има виновник, но аз не виждам от тези футболисти на "Славия" някой, който може да се занимава с подобни неща. Не знам дали някой си дава сметка да кажеш на футболистите: "Вкарайте два гола, а после да ви вкарат три". След това като ръководител мога ли да застана пред тях и да изискам нещо?", продължи Стефанов.

"В "Славия" никога не е имало такива работи, залагам си главата. Ще бъдат глобени за предния мач, както и за този, но гарантирам, че няма футболисти, които са играли симулативно. Готов съм да сложа всички на детектор на лъжата, ако се окаже, че има завишени залози. Каквото иска да проверява УЕФА", завърши Стефанов.