на живо

Стига чакане! Шампионската лига се завръща!

"Ювентус", "Тотнъм", "Манчестър Сити" и "Базел" откриват осминафиналите

Getty Images

Завърна се! Отново е тук! Купата с ушите и емблемата със звездите! Чакането за почитателите на красивия, зрелищен европейски футбол приключи, защото от днес (13 февруари) светът отново ще бъде... Шампионска лига!

Тази вечер грандовете на Стария континент отново ще изправят един срещу друг най-силните си оръжия и ще се опитат да наберат достатъчно преднина пред опонентите си за място на четвъртфиналите.

По традиция всички мачове ще може да гледате пряко в каналите на bTV Media Group. За да затвърди величието си, Шампионска лига ще предложи истински спектакли още първия от четирите дена на осминафинали.

"Ювентус" - "Тотнъм", 21:00 ч., пряко по bTV Action

"Тотнъм" мачка на Острова, но мечтае и за европейски победи. "Ювентус" пък през настоящия сезон не е толкова убедителен, колкото през миналите два. Италианските фенове на финалиста от миналата година обаче няма да се задоволят с по-малко от повторение на успеха. 

Двата тима никога не са се срещали в официален мач в европейските клубни турнири, но преди старта на сезона изиграха контрола на "Уембли", в която домакините победиха с 2:0.

Снимка: Getty Images

"Юве" има на своя страна добрата серия. Поседната загуба на италианския гранд е от ноември 2017 г. От тогава тимът има 13 победи и 2 равенства.

"Тотнъм" пък ще разчита на голмайстора си Хари Кейн, който изглежда може да вкара на всеки (32 гола в 33 мача през сезона). 

Снимка: Getty Images

Дали той ще вкара или Гонсало Игуаин и компания ще го изпреварят по брой попадения? Гледайте тази вечер по bTV Action!

"Базел" - "Манчестър Сити", 21:00 ч., пряко по RING

Швейцария ще бъде арена на втория осминафинал за вечерта. "Манчестър Сити" може да се похвали с мечтан сезон. Вкъщи "гражданите" имат предимство от 16 точки на върха и като че ли вече считат себе си за шампиони. 

Хосеп Гуардиола и неговите футболисти обаче няма да се задоволят само с това, а ще направят всичко възможно да спечелят първа купа от Шампионската лига. Те имат да се реваншират пред привържениците си след драматичното отпадане от "Монако" през миналата кампания.

Снимка: Getty Images

"Базел" изглежда аутсайдер в предстоящата среща, но пък мотивацията за успех е голяма. Ако успеят да отстранят "Сити", момчетата на треньора Рафаел Вики ще станат първият швейцарски тим, прескачал осминафиналите в най-силния европейски клубен турнир.

Развръзката? Тази вечер по RING!