на живо

Стоичков и Саутгейт в прегръдка против расизма (ВИДЕО)

Двамата се срещнаха на церемонията по теглене на жребия за европейското първенство през 2020 г.

Расизмът не трябва да съществува. Това се постараха да покажат легендарният Христо Стоичков и селекционерът на английския национален отбор по футбол Гарет Саутгейт.

Двамата се срещнаха на церемонията по теглене на жребия за групите на европейското първенство през 2020 г. Стоичков беше в ролята на репортер, а Саутгейт с охота отговаряше на въпросите му. След интервюто двамата се прегърнаха.

"С тази прегръдка даваме пример, че расизмът не трябва да съществува", написа Стоичков в официалния си профил в социалните мрежи.

 
 
 
View this post on Instagram

Con este cariñoso abrazo con Gareth Southgate de Inglaterra damos el ejemplo de que no debe existir el racismo. @ivankasanzew

A post shared by HRISTO STOITCHKOV (@hristo8oficial) on

Подобна прегръдка между българска футболна легенда и селекционера на Англия носи символика заради расисткия скандал, който избухна по време на квалификациите за Евро 2020. И двата мача между отборите бяха белязани от расизъм. Първо български привърженик беше изведен от "Уембли" заради неприемливи скандирания, а срещата в София беше прекъсната заради маймунски звуци от трибуните.

В крайна сметка България получи наказание от един домакински мач без публика. 

Стоичков прие скандала тежко и дори се разплака в студиото на телевизията, в която работи от няколко години.