на живо

Стоичков: Меси не е принудил "Барселона" да му предложи толкова пари

Футболната ни легенда защити аржентинския нападател

Lap.bg

Христо Стоичков призова бъдещия президент на "Барселона" да се отнесе с нужното внимание при предлагането на нов договор на Лионел Меси. Наскоро бе обявено, че според последния контракт на аржентинеца, подписан през 2017 г., той трябва да получи 555 млн. евро в рамките на 4 години. Договорът на 33-годишния нападател изтича през лятото, а поверителната информация с детайлите по сделката взриви футболната общественост.

"Меси не е принудил никого да подпише договор с такива параметри", коментира Стоичков пред BeIn Sports, цитиран от "Марка".

Снимка: Reuters

"Следващият президент на "Барселона" трябва да предложи на Лео нещо конкретно", категоричен е бившият нападател на каталунците.

Камата анализира и формата на "блаугранас" преди предстоящия първи мач от 1/8-финалите на Шампионската лига срещу "Пари Сен Жермен" във вторник.

"Играх с Роналд Куман в продължение на 5 години. Познавам го и имам вяра в него. Важно е да имаш треньор, който е играл футбол и е играл за "Барселона". Младите футболисти трябва да се учат от него", добавя 55-годишният българин.