на живо

Стоичков: Няма да забравя деня, в който видях "Златната топка" с името ми (ВИДЕО)

"За мен е гордост от една малка България да имаш такъв трофей"

25 години след спeчелването на "Златната топка", Христо Стоичков показа пред българската публика най-ценния индивидуален трофей във футбола. Камата отдаде успеха на своите съотборници и за пореден път подчерта колко горд се чувства, че е прославил България.

"Без всички мои съотборници нямаше да имам шанс за "Златната топка". За мен е гордост от една малка България да имаш такъв трофей. Показахме, че можем, но да не оставаме само със спомените", заяви Стоичков пред медиите в столичен мол.

"Никога няма да забравя деня, в който видях "Златната топка" с името ми за първи път. Няма как да забравя и как спечелих Шампионската лига, няма как да забравя и голмайсторския приз от световното първенство през 1994 г. Тези неща се помнят"

"Дано някой тръгне по нашия път и да имаме поне футболист, който да бъде номиниран, макар и с един глас. Лошото е, че нямаме такъв, това е най-голямата беда. Работата ми е такава в Маями, че не се прибирам много в България. Когато имам възможност, винаги съм бил сред феновете в България. Не мога да ви кажа въобще какво става в българския футбол. Няма да се връщам 15 години назад какво съм казал", продължи един от героите в САЩ'94.

Стоичков коментира и предстоящите баражи за място на Евро 2020.

"На националния отбор остават два мача, които трябва да са най-важните. С Унгария е най-важният и четири дни след него ще имаме шанс да се класираме за Евро 2020. Ако не вярваш, няма как да се класираш. За тези два мача да забравят точките от квалификациите. Футболистите трябва да поемат отговорност", заяви легендата.

Тагове: