на живо

Стоичков подсети Куман за славните времена в "Барса" (ВИДЕО)

Легендата на българския футбол беше сред първите, интервюирали новия наставник на каталунците

Стоичков подсети Куман за славните времена в "Барса" (ВИДЕО)

Кой, ако не Христо Стоичков, би взел интервю от Роналд Куман минути след официалното му представяне за треньор на "Барселона"? Малко след като даде първата си пресконференция като наставник на каталунците, нидерландецът се настани на креслото срещу своя добър приятел Камата и отговори на всичките му въпроси.

Стоичков от своя страна се похвали със своеобразния журналистически "удар" в социалните мрежи

"Събираме дрийм тийма от 92-ра. Колко хубаво е да си припомним добрите моменти", написа Камата.

Снимка: Reuters

Куман сподели върху какво ще наблегне в новата си роля. Той замени на треньорския пост в "Барса" Кике Сетиен, след като тимът загуби катастрофално от "Байерн" Мюнхен с 2:8 в четвъртфинала на Шампионската лига.

"Трябва да играем добре, атрактивно, а не просто да побеждаваме. Все пак сме "Барселона"! Да сме креативни, да задържаме топката, да диктуваме играта. Феновете ни са много взискателни.", сподели Куман.

След това двамата със Стоичков си спомниха част от славните си моменти с екипа на каталунците. Камата и Куман бяха в основата на тима, воден от Йохан Кройф, който през 1992 г. триумфира с Купата на европейските шампиони. Двамата продължават да са в добри приятелски отношения и днес.

Снимка: Reuters

Именно тези шампионски радости припомни Стоичков и по-конкретно един мач срещу "Еспаньол". "Тогава ти ми каза, че ще станем шампиони", заяви Камата, а след това подари на Куман реплика на фланелката от този период.

Кое е по-лесно? Да си треньор на Нидерландия или да си на терена? Новият специалист начело на "Барселона" не с двоуми. "По-лесно е на терена, защото нещата зависят от теб. И като треньор определяш нещата, но не в такава голяма степен".

А най-голямата поука от интервюто е ясна: "Приятелството не се купува с пари!"