на живо

Стоичков: Проблемът е, че българските футболисти не играят в големи отбори

"Богат съм, но на приятели. Мога един ден да се върна като треньор", каза Камата пред руския "Чампионат"

bTV

Легендата на българския футбол и "Барселона" Христо Стоичков заяви, че проблемът на националния отбор е, е българските играчи не се подвизават в големи първенства, за разлика от четвъртите в света на първенството през 1994 г.

"Сега също имаме добри играчи. Познавате Миланов от ЦСКА Москва и Попов от "Спартак". Има и двама-трима в Италия. Проблемът е в това, че нямаме футболисти в големи отбори. Нашето поколение играеше в "Барселона", "Валенсия", "Порто", "Бенфика"... Сега отборът е млад и перспективен, но това не е достатъчно. Победихме Холандия и Швеция, но защото те вече не са онова, което бяха", коментира Стоичков пред руското издание "Чемпионат".

Камата разкри, че се е уморил от хора, които не разбират от футбол и за това е избрал за известно време да се дистанцира от зеления терен. Той обаче не изключва един ден да се завърне като треньор.

"Уморих се от хора, които не разбират от футбол. От неадекватни изказвания. Харесва ми сегашния ми живот. Пътувам, срещам се с нови хора и имам повече време за всичко. Всичко е възможно, може един ден да се върна във футбола, ако ми отправят интересно предложение. Рано или късно може да се върна, но не бързам", заяви той.

Снимка: Instagram

Финансовите параметри няма да го поблазнят, а най-голямото му богатство си има име - внучката му Миа.

"Аз съм много богат - на приятели. На тях и на футбола дължа всичко. Пари също си имам, но най-важното е че съм здрав. Вече съм дядо - това е моето богатство", категоричен е Камата.