на живо

Стоичков: Би било прекрасно да съм помощник на Куман в "Барселона"

Камата за "Реал": Шарлатаните да млъкнат, защото не разбират много от футбол

Instagram

Легендата на родния футбол Христо Стоичков отговори с чувство за хумор на въпрос на испанския "Кадена Сер" за възможността да работи в тандем с Роналд Куман начело на любимата му "Барселона": "Да бъда помощник на Куман в "Барса"? О, би било прекрасно. Добре съм в Маями, спокоен съм". 

Той отново коментира историческата победа на "Барселона" срещу "Пари Сен Жермен" с 6:1, която класира каталунците на 1/4-финал в Шампионската лига. Освен това не пропусна да се заяде с "Реал" Мадрид.

„Бях в колата в Маями при шестия гол на Сержи Роберто. Спрях, защото се развълнувах страшно много. Започнах да крещя като всеки запалянко. Много хора казваха, че не е възможно, но ето, че стана. Някои шарлатани от "Реал" ни бяха погребали и казваха, че няма шанс. Сега да вземат да млъкнат, понеже от футбол... не разбират много“, заяви Стоичков.

Бившият футболист похвали обявилия напускането си след края на сезона Луис Енрике и работата, която свърши специалистът за последните три години.

"Имаме най-добрата публика в света, най-добрите футболисти и най-добрия треньор в света. Не може да се иска повече от един шампион, който знае как да се бори и как да печели. Който и треньор да дойде в "Барса", може да е спокоен. Пушиш си пуричката, а момчетата се забавляват и играят".

А на въпрос за контролната среща между "Барселона" и "Реал" през лятото в Маями, той заяви: „С тея не може да има приятелски мач".