на живо

Стоичков: Ще спечелим срещу Унгария и ще отидем на европейско

Камата хвали Георги Дерменджиев пред унгарско издание

Lap.bg

Българският национален отбор по футбол ще победи Унгария в предстоящия на 8 октомври мач. В това е убеден Христо Стоичков. 

"Лъвовете" са домакини на срещата, която е част от плейофите за класиране на европейското първенство, което беше отложено за 2021 г. При победа националите ще се изправят срещу Румъния или Исландия в пряк сблъсък за едно от местата в групите на шампионата на Стария континент.

"Георги Дерменджиев е фантастичен треньор. Беше страхотен играч, а сега и селекционер. Той е се десетина години по-голям от мен, не сме се засичали по време на моята кариера, но дълбоко го уважавам. Иначе настоящият национален тим е съставен предимно от момчета, които играят в българското първенство. Представихме се много добре в последните две срещи - завършихме 1:1 с Ирландия 1:1 и загубихме с 0:1 от Уелс, но имахме много лош късмет. И затова съм сигурен, че ще спечелим срещу Унгария", коментира Стоичков пред унгарското издание "Индекс".

Камата е категоричен, че фактът, че унгарците са по-напред с 8 места от "лъвовете" в ранглистата на ФИФА, няма да се отрази на крайния резултат.

"Класирането и ранкинга са само числа. Мачът е в София, на Националния стадион "Васил Левски". Ще има 20 000 фена - всички тези българи ще бъдат 12-ият играч в националния ни отбор. Не мога да си представя, че няма да спечелим. След това излизаме срещу Исландия или Румъния - те също ще са добре дошли у дома. Ще бъдем на европейско първенство", заяви Стоичков.

За мачовете на националния тим трибуните на стадион "Васил Левски" ще бъдат отворени, а билетите за първия сблъсък отново са в продажба.