на живо

Стоилов се завърна официално начело на "Левски" с равенство

"Сините" и "Локомотив" Пловдив не се победиха

Lap.bg

"Локомотив" Пловдив и "Левски" завършиха 2:2 в мач от седмия кръг на Първа футболна лига. Срещата беше повторен дебют за новия треньор на „сините“ Станимир Стоилов, който се завърна начело на тима в първите дни на септември.

Двата отбора предложиха атрактивни отигравания и оспорвани сблъсъци на терена в Пловдив. За атмосферата допринасяха и двете агитки, които шумно подкрепяха любимците си.

Снимка: Lap.bg

В 37-ата минута резултатът беше открит от Борислав Цонев. Златко Димитров опита удар с глава, но вратарят на „Локомотив“ изби. Топката обаче попадна в другия футболист на „Левски“, който се разписа, а голът му премина и дълга проверка от системата VAR.

До края на полувремето нямаше други опасни ситуации, но за сметка на това през втората част паднаха още голове.

Снимка: Lap.bg

„Локомотив“ изравни в 73-ата минута. Бирсент Карагерен върна топката към Георги Минчев, който от близко разстояние се разписа за 1:1.

В ответната атака „сините“ отново поведоха с изключително красив гол на Георги Миланов. Той се ориентира добре между защитниците на домакините, стреля отдалеч и прати топката във вратата на Пиргов.

Снимка: Lap.bg

Резултатът стана 2:2 в 80-ата минута, когато дежурният голмайстор на „Локомотив“ – Димитър Илиев, отбеляза с прецизен удар.

В самия край на мача футболистите с черно-бели фланелки удариха и греда. В последните секунди Мартин Петков от "Левски" пък не стреля точно от добра позиция.

Снимка: Lap.bg

След равенството "Левски" има 7 точки в актива си и е на 9-то място в класирането. "Локомотив" пък остава на последното място в подреждането.