на живо

Стоилов: Заставаме с лицата си, за да покажем, че всичко в "Левски" е открито и почтено

"Изживяваме най-тежкия период в историята", заяви треньорът на "сините"

Стоилов: Заставаме с лицата си, за да покажем, че всичко в "Левски" е открито и почтено

Треньорът на футболния "Левски" Станимир Стоилов и новият изпълнителен директор Иво Ивков се срещнаха с фенове в Хасково преди мача от 16-ия кръг на Първа лига срещу "Арда". 

Посещението е част от кампанията за популяризирането на инициативата "Левски" на левскарите", която цели да популяризира подновяването и издаването на членски карти. По този начин от клуба се надяват да получат така нужните приходи, които да им помогнат в тежката финансова ситуация, в която се намират от няколко години. 

В града беше отворен и фен магазин на "сините", а на срещата присъства и мажоритарният собственик на клуба Наско Сираков, който преди няколко седмици заяви готовност да предаде акциите си на феновете, ако те имат ясен план за управлението на клуба.

"Има някаква символика. Аз съм много радостен и щастлив, че съм в моя роден град. Виждам един прекрасен фен клуб. Явното "синьото" е пуснало корени в моя роден град. Имаме нужда от всякакъв вид подкрепа. Имаме трудни моменти, изживяваме най-тежкия период в историята на "Левски", но с общи усилия ще се оправим. Без феновете няма да се справим. Вярвам в нашата обща фенска подкрепа. Всичко, което може да донесе полза на "Левски", ще се свърши. Не се притеснявам ако трябва да играем с юноши. "Левски" няма да е по-зле от положението, в което се намираме в момента. Опитваме се с общи усилия да популяризираме "Левски на левскарите", да покажем на хората, че всичко е открито, честно и почтено. За това и присъстваме с лицата си - да покажем на хората, че искаме всичко да е за доброто на "Левски" и няма недомлъвки и неизказани неща. Клубът ще обиколи почти цяла България, за да кажем истината и да можем да гледаме хората в очите", заяви Стоилов.

Новият изпълнителен директор Иво Ивков е категоричен, че привържениците не могат да бъдат отговорни за основното финансиране, но имат възможност да допринесат за по-добрата финансова среда.

"Идеята е в това много трудно време - зимно и ковидно, ние да не се отказваме и да търсим претекст, а да се срещаме с хората. Това е най-важното за клуба. Чисто финансово привържениците ни едва ли ще "извадят" клуба от ситуацията. Това е наша работа чрез други инструменти и методи. Помощта им е безценна. Първо защото е от сърце, второ - като приходи не беше малко през първия период. Ние не можем да очакваме от хората в тези времена да се обричат на мизерия, за да помагат на "Левски". Главната цел е да се видим, да се пипнем, да възпитаваме левскарство в цялата страна. Ще водим и беседи за новия проект "Левски" на левскарите". Това не е проект на клуба, но ще помагаме с каквото можем", каза той.