на живо

Стоянович може да се завърне в "Левски", но след 1 май

Треньорът на "сините" продължава да е под карантина заради коронавирус

Lap.bg

Треньорът Славиша Стоянович ще се завърне начело на "Левски" след 1 май и след като премине медицински прегледи. Това съобщиха от футболния клуб на своя официален сайт. По този начин "сините" опровергаха появилите се информации, че специалистът ще води тренировките още от днес.

Стоянович беше заразен с коронавирус, като "сините" потвърдиха новината в края на март. Впоследствие той влезе в болница, но състоянието му остана стабилно. От "Левски" уведомяват, че в момента роденият в Словения треньор е под задължителна 14-дневна карантина след излизането си от болнично заведение. Тя ще изтече на 1 май, а след това Стоянович ще премине задължителен преглед при лекар. 

Снимка: Lap.bg

Въз основа на резултатите, ще бъде решено кога специалистът ще се завърне отново на скамейката и на тренировъчното игрище.

"Левскари,

Във връзка с появилите се информации относно състоянието на старши треньора на „ПФК Левски“ Славиша Стоянович, искаме да Ви уведомим, че г-н Стоянович е в задължителна 14-дневна карантина след изписването му от Военно-медицинска академия, която приключва на 1 май, събота.

Снимка: levski.bg

След това му предстои обстоен контролен преглед от медицинския екип, който се грижеше за него във Военно-медицинска академия. Въз основа на резултите от прегледа ще бъде преценено как да продължи възстановяването на г-н Стоянович.

Всички в „ПФК Левски“ изказваме своята благодарност и признателност на лекарския екип, грижещ се за здравето на Славиша Стоянович, и се надяваме да се възстанови бързо и да се завърне сред нас!", се казва в съобщението на клуба.

Снимка: levski.bg

В отсъствието на Стоянович "Левски" беше воден от бившия капитан на "сините" Живко Миланов. Под негово ръководство тимът записа равенство с "Черно море" и загуби от "Лудогорец", "Локомотив" Пловдив и ЦСКА.

Тимът завърши редовния сезон като 9-ти в класирането и ще се бори за разпределение на местата от 7-мо до 10-то в плейофите. Първият мач на "Левски" е на 5 май срещу "Царско село".