на живо

Стойчо Младенов: Онези играчи дойдоха при мен, но други не им плащаха заплатите (ВИДЕО)

Треньорът на ЦСКА коментира казуса с натрупаните задължения

Стойчо Младенов: Онези играчи дойдоха при мен, но други не им плащаха заплатите (ВИДЕО)

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов призна, че повечето от играчите, заради които "червените" дължат около 3 млн. лева са дошли по негово време, но разясни, че голяма част от тях са акостирали на "Армията" не по негово желание.

"Между мен и ръководството няма напрежение. Ако има някакво напрежение, то е извън ЦСКА. Опитват се да вкарат напрежение, но няма да успеят. Колкото пъти се връщам в ЦСКА едно и също нещо се дъвчи 12-13 години - комисионни, източване на клуба, привлечени футболисти без мен или с мое съгласие... Едно и също се дъвчи. Излиза някакъв списък... повечето бяха привлечени по мое време. Но сам ли работих тогава? Над мен имах началници, собственици.", каза той след контролата с "Царско село".

Снимка: Lap.bg

"Нито треньорите, нито футболистите са виновни. По времето на предишните собственици на няколко пъти по 8-10 месеца не взимахме заплати. Когато не се плаща на даден футболист и той осъди клуба кой е виновен? Треньорът ли? Треньорът ли плаща заплатите? Кой носи отговорността за заплатите? Защо едно и също нещо се дъвче непрекъснато? Каква е вината на Гриша Ганчев, че да плаща чужди сметки? Хора, които бяха в клуба и го източваха, фалираха го и го съсипаха... Тези хора не се споменават, но всички останали се споменават. Главните виновници не се споменават", добави той, като даде и примери с играчи като Бенжелюн и Тенгариня, които не е искал, но са били докарани на "Армията".

"Винаги, когато Стойчо Младенов се върне в ЦСКА, стават чудеса. Комисионни, кражби, злоупотреби. Всичко това идва от "сините" братя. Излишно напрежение, от това имаме най-малко нужда сега.", добави той.

От няколко дни привържениците на клуба събират средства, които да помогнат на ръководството да погаси задълженията си, заради които им е наложена забрана за картотекиране на футболисти в два поредни трансферни прозореца. За 2 дни те успяха да съберат внушителната сума от 150 000 лева. Задълженията, разпоредени от Спортния арбитражен съд в Лозана, са около 3 млн. лева. След изплащането им забраната за картотекиране ще бъде вдигната.