на живо

Стойчо Младенов е най-добрият треньор в Казахстан

Той изведе "Кайсар" до триумф в турнира за Купата на страната

Българският треньор Стойчо Младенов беше отличен като най-добрият в Казахстан за 2019 г. Голямото признание за наставника на "Кайсар" дойде на официална церемония в Двореца на мира в столицата Нурсултан. 

Младенов получи признание заради огромния успех, който постигна с тима си. Той изведе "Кайсар" до триумф в турнира за Купата на Казахстан. В първенството скромният отбор завърши на 6-о място. 

Така през следващия сезон отборът на Младенов ще играе в квалификациите за груповата фаза на Лига Европа заедно с "Кайрат" и "Ордабаси". Шампионът "Астана" ще мери сили с другите тимове в Шампионската лига.

Младенов застана начело на "Кайсар" през 2016 г. Той е вторият българин с приз за мъжки футбол в Казахстан. През 2015, 2016 и 2017 г. тази награда попадаше в ръцете на Станимир Стоилов, който тогава води "Астана" и националния отбор на Казахстан за кратко.

Още един българин получи приз на церемонията. Калоян Петров беше отличен като треньор на женския отбор по футбол на шампионките от "БИИК-Казигурт" Шимкент и наставник на националния отбор на Казахстан-жени.