на живо

Стойчо Младенов: Към всяка подготовка подхождаме шампионски

Пожелавам си да завършим годината на първо място в класирането, заяви треньорът на ЦСКА

ЦСКА ще подходи сериозно към подготовката в Турция преди подновяването на първенството. Футболистите заминаха днес (6 януари) за южната ни съседка, а целта е да успеят да изградят тим, който да детронира лидера "Лудогорец". В момента "червените" са на второ място и изостават с 2 точки.

"Настроението е добро. Силни думи, какво значи шампионска подготовка? Това не е по-различна подготовка от всяка, която съм водил. Няма да разчитам на Жуниор Нзила. Очаквам нови. Ще ги обявим, когато всичко приключи успешно. Става въпрос за чуждестранни попълнения", заяви треньорът Стойчо Младенов на летище "София".

Снимка: Lap.bg

Специалистът коментира и евентуалните трансферни слухове. 

"Карол Метс? Нищо не мога да ви кажа. Нека не коментираме тази тема. Жорди Кайседо? Не очаквам да бъде продаден. Наш футболист е и ще разчитаме на него до края на шампионата. Брадли Мазику? Той е изключително коректен като човек, професионалист. Очаквам дори по-добро представяне през пролетния шампионат. Нямам никакво колебание за неговото себераздаване. А дали ще подпише - въпрос на преговори", каза той.

Снимка: Lap.bg

В първото си изявление пред медиите след Нова година, Младенов си пожела ЦСКА да завърши на първо място в края на сезона.

"Това са контролите. Като се върнем имаме запланувана една проверка. Селекцията е отворен процес, стига да се появи нещо качествено и според джоба ни. Младите трябва да демонстрират постоянство и качество. Ще правим ротации, за да могат всички футболисти да са в еднакъв игрови ритъм. Пожелавам си успешен шампионат и накрая да завършим на върха в класирането".

В Турция ЦСКА ще изиграе 5 контроли - със "Стал" Миелец, "Хартберг", "Будейовице", "Щурм" Грац, "Шахтьор" Караганди и "Академия Пандев".