на живо

Стойчо Младенов: "Лудогорец" е светлината в тунела (ВИДЕО)

"Липсата на кадри и качество в клубовете се отразява на националния отбор", заяви специалистът

Стойчо Младенов: "Лудогорец" е светлината в тунела (ВИДЕО)

Бившият треньор на ЦСКА - Стойчо Младенов, не пести суперлативи за българския шампион "Лудогорец" и представянето му у дома и в европейските клубни турнири.

"Възможно е! ЦСКА как го направиха? "Левски" как го направиха с Мъри Стоилов? Защо да не се направи? Това, което прави "Лудогорец" е похвално, това е светлината в тунела. Знам как работят и каква е перспективата в школата им. Ние малко избързваме, като искаме веднага кадри. Когато една школа започне да се развива, в порядъка между 8-ата и 12-ата година започват да излизат кадри от нея. Трябва да имаме търпение към "Лудогорец". Това е пътят!", заяви той.

Младенов не пожела да коментира обширно темата за състоянието и треньорските рокади при "червените"

"Нормално е да се спряга моето име. Не искам да коментирам ЦСКА, защото коментирах достатъчно. Направиха така, че много неща, които аз казах, не искаха да са истина, но се случи обратното", разкри той.

За генерален проблем на българския футбол Младенов обяви липсата на кадри и качество в клубовете, от което е най-потърпевш националния отбор.

"Против съм честите треньорски смени. Трябва да се определи един треньор с дългосрочна програма, за да може да си осъществи идеите. Все по-рядко има качества в националния отбор. Потенциалът, който се развива от самите клубове, е недостатъчен за момента. Липсват кадри, липсва качество и това се отразява най-много на националния отбор"

В момента Младенов е треньор на казахския "Кайрат", който се завръща в елитното първенство през настоящия сезон.

"Целите са достойно представяне. Няма място за сравнение с България. Там хората уважават треньорите, футболистите си, цари голямо спокойствие. Изключителни хора са като отношение и поведение. Знаят какво искат, какви са възможностите и това определя целите", разкри Младенов.