на живо

Стойчо Младенов: Не се притеснявам от санкцията на ФИФА. Знам за какви хора работя

"Не очаквам някой да си тръгне. По-вероятно е да дойде", заяви треньорът на ЦСКА след лагера в Турция

Треньорът на футболния ЦСКА Стойчо Младенов не се притеснява от санкцията, наложена на клуба от ФИФА и забраната за картотекиране на играчи в два последователни прозореца. Той е убеден, че "червените" ще се справят със ситуацията. 

"Нямам никакво притеснение за нищо. Това, което го бяхме запланували го изпълнихме на 100%. Не ме притеснява за санкцията от ФИФА, защото знам с какви хора работя и за какви по-точно хора работя, знам, че и с това ще се справят", заяви Младенов при прибирането на тима от лагера в Турция. 

Преди дни стана ясно, че българският тим е обжалвал неуспешно решение на Спортния арбитражен съд и за да падне забраната трябва да изплатят около 1 млн. лева на бившия си футболист Юнес Бенжелюн.

Младенов дори е оптимист, че ЦСКА ще бъде подсилен от още играчи.

Снимка: Lap.bg

„Не мога да очаквам някой да си тръгне. По-вероятно е някой да дойде, но пак казвам, че процесът е отворен. Всичко, каквото е необходимо, ръководството ще го направи, за да може да картотекираме новите попълнения", каза той.

Младенов е доволен от представянето на "червените" на лагера в Турция. Тимът записа две победи, равенство и загуба в контролите.

"Стараем се, искам точно такова самочувствие от всички футболисти. Искам всички футболисти да имат самочувствието на основни играчи. Видя се, че нямаме два равностойни състава. Надявам се това постоянство, което липсваше през първия дял от шампионата, да го покажем сега", каза треньорът. 

Снимка: Lap.bg

В момента ЦСКА е на второ място в класирането на Първа лига и изостава с 2 точки от лидера "Лудогорец". Първият мач на "червените" след подновяването е срещу "Локомотив" София на 13 февруари.