на живо

Стойчо Стоев обеща: Левски ще играе офанзивен футбол (ВИДЕО)

"Сините" започват пролетния дял с мач срещу Хасково

Стойчо Стоев обеща: Левски ще играе офанзивен футбол (ВИДЕО)

Ден преди първия официален мач на Левски за 2015 година, новият треньор Стойчо Стоев обеща, че под негово ръководство отборът ще играе атакуващ футбол. Първата възможност на "сините" да демонстрират наученото по време на подготовка е утре от 17:00, когато на стадион "Г. Аспарухов" гостува Хасково в първи мач от четвъртфиналната фаза на турнира за Купата на България.

“Два мача са, може да се реши в един мач всичко, но може и в два. Идеята и желанието ми е без значение от противника да се стремим да побеждаваме и то с офанзивен футбол. Аз не обичам във футбола да се лъжем, а да се надиграваме и евентуално в това надиграване да успеем.”

Стоев коментира и състоянието на новия полски нападател Лукаш Гикевич. Той изостава с игровата подготовка и почти сигурно няма да започне като титуляр срещу Хасково. На върха на атаката ще бъде Валери Домовчийски, който отбеляза 10 гола по време на подготвителния лагер в Турция.

“Аз съм доволен от представянето на Валери, почти всички футболисти се стараха. Валери наистина това старание, което проявяваше, може би му помогна да вкара и доста голове в тези контроли. Надявам се да продължи в същия дух."

Стоев заяви още, че желанието му е хората да са доволни от играта на Левски и по този начин да се върнат на трибуните, увеличавайки посещаемостта на мачовете.

“Чувства се желание, леко напрежение преди започване на първенството, което е съвсем естествено, почти 3 месеца не сме играли официални мачове. Надявам се да има и достатъчно хора, за да се създаде една добра атмосфера за футбол и след края на мача да сме доволни."

Още от пресконференцията на Стойчо Стоев вижте в прикачения видео файл.