на живо

Стойчо Стоев пред bTV: "Левски" и ЦСКА са конкурентите на "Лудогорец" (ВИДЕО)

"Нивото в клуба се е вдигнало много", заяви новият стар треньор на шампионите

Стойчо Стоев пред bTV: "Левски" и ЦСКА са конкурентите на "Лудогорец" (ВИДЕО)

"Лудогорец" представи официално новия си треньор Стойчо Стоев. За специалиста това е втори период начело на шампионите, а този път договорът му е за година и половина.

Стоев разтрогна вчера (6 март) с втородивизионния "Арда" Кърджали, а от "Лудогорец" официално обявиха, че той ще замени Антони Здравков. Първият мач на Стоев от втория му период при "орлите" е срещу друг негов бивш тим - "Левски" в неделя (10 март).

"Нормално е очакванията да са високи. Винаги съм си поставял високи цели. Ясно ми е, че няма да е лесно. Имаме два конкурентни отбора - "Левски" и ЦСКА. Надявам се да постигна целите си", заяви той.

През сезон 2013/2014 г. Стоев изведе разградчани до шампионската титла, а след това успя да класира тима за първи път за груповата фаза на Лига Европа.

"Организационно нивото се е вдигнало страшно много. В "Лудогорец" вече идват доста класни футболисти. Не че преди ги е нямало, но сега са на едно добро средноевропейско ниво. Постигайки успехи в Европа, "Лудогорец" създава един имидж за привличане на класни футболисти", сподели той.

"Лудогорец" е лидер в първенството с 56 точки. "Левски" и ЦСКА имат в актива си 51 точки.