на живо

Стомашен вирус извади фаворита на 200 м от световното по лека атлетика

Още няколко атлети, отседнали в хотела на Айзак Маквала, се оплакаха от неразположение

Getty Images

Стомашен вирус повали част от спортистите в един от официалните хотели за световното първенство по лека атлетика в Лондон, съобщиха организаторите. Сред известните имена, пострадали от хранителното натравяне, е Айзак Маквала от Ботсвана, който бе принуден да се откаже от сериите на 200 метра бягане вчера.

Той е водач в световната ранглиста в тази дисциплина и беше един от фаворитите за медал.

Шансовете на Маквала за златото във финала на 400 метра тази вечер също са смятани за големи, но стомашното неразположение може да му попречи да даде най-доброто от себе си.

Подобна е ситуацията с ирландския състезател на 400 метра с препятствия Тома Бар, който също бе повален от стомашен вирус и не успя да стартира в полуфиналите на дисциплината вчера. 

"Чувствах се страхотно вчера, но вечерта бяха повален от гастроентерит. Цялата ми подготовка бе насочена към световното първенство и сега съм разочарован, че съм принуден да се оттегля", каза Томас Бар.

Делегация, която пристига за състезанието днес от Германия, ще бъде настанена в друг хотел. От управата му категорично отрекоха обвиненията и обявиха, че източникът на заболяване не е при тях.

"Спазваме стриктно хигиенния протокол. Засегнатите не са в контакт с други гости и всички публични места са напълно дезинфекцирани", заявиха още от хотела, цитирани от Би Би Си.