на живо

Стотици се поклониха пред паметта на Стоян Хранов (ВИДЕО)

Редица видни личности се събраха на "Герена"

bTV

Поклонението пред тленните останки на Стоян Хранов се проведе в параклиса на спортен комплекс "Георги Аспарухов". Като дългогодишния спортен деятел той бе изпратен на последния му път от множество приятели и колеги.

Стоян Хранов е роден на 29 юли 1942 г. По образование е инженер. Около 35 години е в ръководството на Обединени спортни клубове Левски. Често той подкрепяше и каузи на други спортни клубове. Хранов е почетен гражданин на София и беше член на Българския олимпийски комитет.

На поклонението ръководството на футболния клуб „Левски” бе представено от Георги Иванов-Гонзо и Иво Тонев, които дойдоха заедно с бившия шеф на фенклуба Владимир Владимиров. Бившите президенти на „Левски” Тодор Батков и Томас Лафчис също пристигнаха да се сбогуват с Хранов, който ръководи обединения клуб през последните 26 години.

На тъжното събитие бяха още президентът на баксетболната ни федерация Георги Глушков, президентът на Националната баскетболна лига Константин Папазов, треньорът на волейболния ЦСКА Сашо Попов, бившият спортен министър Весела Лечева, както и председателят на БСП Михаил Миков.