на живо

Страхотен гол на Аниете носи победа на Левски (ВИДЕО)

"Сините" надиграха Черно море с 1:0 в контрола

Само месец, след като напусна поста на спортен директор в Левски, Георги Иванов претърпя загуба от "сините" като треньор на Черно море. Варненци допуснаха поражение с 0:1 в контрола, играна в Правец. Победният гол за Левски отбеляза завърналият се при "сините" Антонио Аниете. Той се разписа след отлично изпълнен пряк свободен удар в 89'. Испанецът изигра едно полувреме, появявайки се като резерва след почивката.

"Радвам се, че отбелязах и спечелихме. Люпко Петрович има опит и е правилният треньор за Левски. Нормално е да не ме познава. Аз не съм Марадона или Меси. Продължавам да се готвя и се надявам, че ще мога да играя в Марибор.", сподели Аниете след срещата.

Първият мач между Марибор и Левски от втория квалификационен кръг на Лига Европа ще бъде излъчен пряко по БТВ Екшън на 14 юли, четвъртък, от 20:00. Участието в срещата на централния защитник на "сините" Сърджан Лукин е под въпрос. Румънецът получи контузия в началото на днешната среща.

"Все още не знаем какво е състоянието на Лукин. Притеснен съм за него. Пожелавам си за мача с Марибор да не допуснем гол.", коментира треньорът на Левски Люпко Петрович.

Снимка: bTV

Георги Иванов пък разкри, че в следващите дни очаква към отбора на Черно море да се присъедини нов флангови футболист. Наставникът коментира и формата на новото първенство.

"Надявам се качеството на футбола да се повиши и отборите да могат да играят на своите стадиони, в своите градове. Уж вкарваме отбори да популяризираме футбола в големите градове, а изведнъж ги пращаме да играят на 200 километра.", заяви Иванов.

За Черно море това бе едва втора контрола от началото на лятната подготовка.