на живо

Страхотна Жекова спечели състезанието в Швейцария

Българката с първа победа за Световната купа в последните четири сезона

БГНЕС

Александра Жекова спечели състезанието в дисциплината сноубордкрос, кръг от Световната купа по сноуборд при жените. Надпреварата се проведе в швейцарския зимен курорт Вейзона.

Българката спечели четвъртфиналната и полуфиналната си серия. На финала Жекова победи след фотофиниш Бел Брокхоф от Австралия.

Трета се нареди олимпийска шампионка в дисциплината Ева Самкова от Чехия.

Победата е трета в кариерата на Жекова за Световната купа. А с днешното си представяне тя се изкачи до шестото място в генералното класиране.

Последната победа на българката е на 25 март 2011г. в Ароса (Швейцария).

Общо досега в кариерата си Жекова има 17 подиума. Тя има възможност да продължи страхотното си представяне и в неделя, когато във Вейзона ще се проведе още един кръг от Световната купа.

Саня Жекова намери време да говори за bTV и да сподели чувствата си след страхотната победа: "Наистина съм много щастлива, че днес нещата се получиха, карах добре и успях да поправя грешките, които допусках в последните състезанията.

"Усещам удовлетворение и съм благодарна на целия екип, който работи с мен през тези четири години", добави тя.

Жекова заяви, че все още не е напълно възстановена от контузията в лакътя, която я мъчи напоследък, но се надява утре също да се представи добре и отново да стигне до така желаната победа.