на живо

Страхотно начало за Григор Димитров в Индиън Уелс (ГАЛЕРИЯ)

Първата ни ракета с лесен успех във втория кръг на турнира

Григор Димитров започна с победа участието си на турнира в Индиън Уелс - първи от сериите "Мастърс" за 2017 г. Най-добрият български тенисист се наложи с 2:0 сета (6:4, 6:0) над Михаил Южни (Русия) в двубой от втория кръг.

Гришо започна отлично и взе първото си подаване на 0. Впоследствие той успя да осъществи и пробив, възползвайки се от непредизвикани грешки на своя съперник. Южни обаче отвърна на удара в третия гейм, който спечели благодарение на серия от неточни отигравания от страна на Димитров. Руснакът затвърди пробива и резултатът стана 2:2 гейма.

До края на сета Григор показа по-добра игра и в крайна сметка поведе с 1:0. Пробивът, който му донесе успеха в тази първа част, дойде при 5:4.

Вторият сет беше доста по-лесен за българина и премина изцяло под неговата диктовка. Григор проби всяко едно подаване на противника си и затвори частта с категоричното 6:0.

Така хасковлията си осигури място на 1/16-финалите, където ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между представителя на домакините Джак Сок и Хенри Лаасконен (Швейцария). Техният мач започва не по-рано от 03:15 ч. тази нощ.