на живо

Строги мерки срещу COVID-19 и задължителни декларации за ЦСКА - "Сиренс" (ВИДЕО)

В четвъртък "червените" приемат тима от Малта в първия квалификационен кръг за Лига Европа

Строги мерки срещу COVID-19 и задължителни декларации за ЦСКА - "Сиренс" (ВИДЕО)

При засилени мерки срещу разпространението на COVID-19 ЦСКА ще приеме "Сиренс" на "Българска армия" в мач от първия квалификационен кръг в Лига Европа. Срещата е в четвъртък, като победителят ще бъде определен в един двубой.

На резервната скамейка ще се седи през място, като за целта е маркирано къде може да се сяда и къде не. Част от резервите на двата отбора пък ще са на централната трибуна. Всички присъстващи ще трябва да попълнят декларация, чрез която да заявят, че нямат никакви симптоми на коронавирус и са запознати с мерките срещу разпространението му.

Ден преди срещата треньорът на ЦСКА Стамен Белчев даде пресконференция, на която заяви, че в лагера на тима подхождат с голямо уважение към отбора на "Сиренс".

Отборът от Малта е дебютант в евротурнирите, но в състава има много чужденци. Белчев обаче е сигурен, че "армейците" са добре подготвени и ще продължат в следващата фаза на квалификациите.

"Притесняват ме контузиите и наказанието, което имаме. Иначе сме готови, но в никакъв случай не трябва да подценяваме отбора на "Сиренс". Емоциите са положителни, надявам се да имаме повод за радост и да продължим. Съперникът е абсолютен дебютант в евротурнирите, но в никакъв случай не е слаб отбор. Имат шестима бразилци, аржентинец, французин, футболист от Мали и 4-5 местни момчета, а наскоро привлякоха и легендата на малтийския футбол Мифсуд. Имаме информация и в общи линии сме запознали момчетата с това, което очакваме. Подхождаме с голямо уважение към този отбор. В един мач всичко се случва, но ние сме готови. Сигурен съм, че ще играем по-добре, отколкото в последните кръгове в първенството. На никой от титулярите няма да давам почивка. Всички, които са здрави, ще участват", каза Белчев.

В Лига Европа "червеният" тим ще бъде изведен от най-младия капитан в историята - 19-годишния Валентин Антов, наложил се като един от най-сигурните защитници в българското първенство.

"Аз обичам да работя с младите и да им подавам ръка, но мисля, че за да бъде Вальо капитан, той абсолютно си го е заслужил.", категоричен е треньорът.

"Да ги изведеш с капитанската лента е нещо много голямо, но това също е голяма отговорност, надявам се да я оправдая, да дам всичко от себе си и да помогна на отбора да продължи напред. Готови сме, подготвяме се цяла седмица за този мач и мисля, че може да се справим много добре.", коментира Антов.