на живо

Суарес се сбогува емоционално с "Барселона" (ВИДЕО)

Уругваецът премина в "Атлетико" Мадрид

Reuters

Голмайстор номер 3 в историята на "Барселона" напуска клуба. Луис Суарес ще се присъедини към един от конкурентите на каталунците в Испания - "Атлетико" Мадрид. Уругваецът се сбогува през сълзи с клуба, в който игра 6 години и отбеляза 198 гола.

"Много ми е трудно. На първо място, благодаря на клуба, който ми се довери след грешката, която допуснах преди да подпиша. Винаги ще съм благодарен. Оставям много приятели тук. Благодаря на семейството ми, което винаги ме подкрепя и изживява всичко с мен. Децата ми видяха как бележа голове редом до най-добрия в историята на футбола. Благодаря на феновете за цялата им любов, никога няма да ги забравя. Много благодаря и на всички в клуба. Те винаги ще имат още един фен, където и да се намират. Изживях мечтата си да играя в най-добрия отбор и затова сега е трудно да си тръгна", каза той.

За сбогуването на Суарес в залата за пресконференции на "Камп Ноу" бяха дошли петима от най-добрите му приятели в отбора. Лионел Меси, Жерар Пике, Сержи Роберто, Серхио Бускетс и Жорди Алба.

Той бе привлечен в "Барселона" след световното през 2014-а, въпреки че бе наказан за няколко месеца да не играе заради инцидента с Джорджо Киелини по време на Мондиала. За шестте си години в "Барса" Суарес отбеляза 198 гола, с което се изкачи на трето място във вечната ранглиста на голмайсторите на каталунците. Той спечели 13 трофея с екипа на "блаугранас".