на живо

Суперкупата на Испания: "Барса" срещу коварния "Атлетик" Билбао

Гледайте финала днес от 21:30 ч. по bTV Action

Reuters

Време е за финал! И то какъв - с участието на "Барселона". Тази вечер каталунците се изправят срещу "Атлетик" Билбао в спор за Суперкупата на Испания. Мачът е от 21:30 ч. и ще бъде излъчен на живо по bTV Action.

"Барса" ще се бори за 14-ия си трофей от надпреварата. По-рано през седмицата играчите на Роналд Куман елиминираха с дузпи "Реал Сосиедад".

Снимка: Reuters

Полуфиналната среща бе доста напрегната. Попадения на Френки де Йонг и Микел Оярсабал оформиха 1:1 в редовното време, а при наказателните удари Марк-Андре тер Стеген бе непробиваем.

Миг гениалност от Раул Гарсия изпрати "Атлетик" Билбао срещу "Барселона". Марселиньо е начело на баския тим само от два мача, но вече класира отбора си на финал.

Снимка: Reuters

Очаква се в големия мач тази вечер да видим и Лионел Меси. Аржентинският гений пропусна полуфинала заради контузия, но изглежда вече се чувства добре.

Двата тима се срещнаха в Ла Лига преди десетина дни, като каталунците спечелиха на "Сан Мамес" с 3:2. "Атлетик" обаче показа, че не е за подценяване, а с представянето си на полуфинала ни лиши от Ел Класико.

Снимка: Reuters

Последният трофей на баските бе Суперкупата на Испания през 2015 г., спечелена срещу "Барселона". Последният успех на Марселиньо отново е срещу каталунците - Купата на краля през 2019-а с "Валенсия". 

"Барса" вдига Суперкупата за последно през 2018-а след успех срещу "Севиля".